Forsøg / Artikler / Nyhedsbreve

Forsøgsresultater

Vi deltager løbende i officielle og uofficielle tests med Opti Weeder og Crown Crusher. Vi samarbejder bl.a. med Seges, AKV Langholt, Sagro og KMC.

I 2022 og 2023 deltager vi i Seges Landsforsøg og et GUDP projekt under Århus Universitet, som undersøger alternative metoder til rensning og vækststandsning i kartofler.

For yderligere information og salg kontakt:

Michael Stolberg-Rohr

MSR Plant Technology ApS

Tel. +45 20 16 97 05

Mail msr@msrplanttechnology.dk

Opti Weeder præsterer på niveau med kemi

Opti Weeder har deltaget i et 2-årigt forsøg hos Århus Universitet angående nye løsninger til mekanisk ukrudtsbekæmpelse i kartofler. Forsøget afgrænsede sig til JB1-jord, dvs. sandjord, men konklusionen var klar og stemmer overens med praktiske erfaringer på andre jordtyper: "....bekæmpede mere end 90% af frøukrudtet og var helt på niveau med kemisk ukrudtsbekæmpelse. Ingen af redskaberne skadede kartoflerne, hvor både udbytte og kvalitet var på niveau med kemisk renholdelse."


Se den fulde rapport fra Aarhus Universitet her: 

Nye løsninger til mekanisk ukrudtsbekæmpelse i kartofler

Onfarm forsøg 2017/2018

Se resultatet her fra Onfarm forsøg i 2017-2018 med mekanisk ukrudtsbekæmpelse. 

Artikler / Pressemeddelelser

Lovende resultater med mekaniske kartoffelløsninger fra MSR

Opti Weeder fra MSR Plant Technology ApS har vist sig som et reelt mekanisk alternativ til kemi hos kartoffelavlere landet over.

MSR Plant Technology ApS har success med sine maskiner til kartoffelavlerne. Det gælder både ukrudtsbekæmperen Opti Weeder og firmaets Crown Crusher, der ifølge producenten leverer mekanisk vækststop i kartofler med samme effektivitet som kemi.